Het is inmiddels bekend: The Passion vindt dit jaar plaats in de Amsterdamse Bijlmer. Een vraag die ons veel gesteld wordt is: ‘wat kunnen we allemaal doen, voor of tijdens The Passion?’ In dit artikel vind je alle informatie en mogelijkheden die ons nu bekend zijn.

12 – 15 jaar 
Het raadsel van…
Jongerenorganisatie JOP bedacht in samenwerking met diverse jeugdwerkers het spel ‘het raadsel van…’, in voorbereiding op the Passion. In dit spel onderzoeken tieners de raadsels rondom Goede Vrijdag en Pasen. Zo worden tieners op een leuke manier gestimuleerd na te denken over het paasverhaal en de betekenis voor henzelf. Het programma duurt ongeveer een uur. Het materiaal is kant-en-klaar met o.a. filmpjes voor centrale momenten en opdrachten in kleine groepjes. JOP heeft een versie voor jonge en oudere tieners.

40 Dagen Heilige Herrie
40 Dagen Heilige Herrie is een muzikaal initiatief van Young & Holy rondom de veertigdagentijd en Pasen. Zij posten veertig dagen lang elke dag een muziekfragment en een bijpassende vraag om over na te denken. Tip: Deel het fragment en de vraag in de Whatsappgroep van de tieners te plaatsen, eventueel slechts één of twee keer per week. Lees hier meer.

Poule
Tieners houden (vaak) van competitie. Een manier om hierop in te spelen is het uitzetten van een wedstrijd. Laat de tieners raden welke locaties in Amsterdam gebruikt zullen worden in de filmpjes tijdens the Passion door. Een leuke prijs verhoogt natuurlijk de motivatie!

Stoepkrijtwedstrijd
Pasen020 heeft  een creatieve wedstrijd uitgezet voor kerken in Amsterdam: tover samen met andere kerkleden een stoep of het kerkplein om in een krijtkunstwerk met als thema ‘Pasen is opnieuw beginnen?’.  Een foto van het kunstwerk kan gestuurd worden naar info@pasen020.nl. Bezoekers van de website Pasen020.nl kunnen stemmen op hun favoriete krijtwerk en zo een meet-and-greet winnen met de cast van the Passion. De makers van de winnende foto winnen een knutselpakket. De winnaar wordt 26 maart bekend gemaakt.

16+
Poptempel

De Poptempel van Corjan Matsinger is een mooi initiatief om alvast in de muzikale sferen van the Passion te komen. De avond bestaat uit  een leuk programma met een popquiz over het lijdensverhaal. Denk aan een soort top2000 a gogo avond rondom zingeving. Jong en oud zijn van harte welkom. Opgeven kan via studentenwerkuilenstede@gmail.com of bel Jakob Stolk 06-37288215.

Let the music play
Enthousiast over de Poptempel, maar komt 15 maart niet uit? Met het spel ‘Let the music play’ kunnen jongeren muziek delen, verhalen vertellen en verwoorden waar zij in geloven. Een laagdrempelige manier om elkaar beter te leren kennen. Het spel is hier te bestellen of te lenen van het kerkelijk bureau van de PKA (indien beschikbaar, mail naar alfard@protestantsamsterdam.nl).

Pesach maaltijd
Samen met de tieners of jongeren in de voetstappen van Jezus treden? Eet samen, net als Jezus, de Joodse Pesachmaaltijd. Deze maaltijd deelde hij met zijn vrienden voordat hij gevangen werd genomen. Deze zogeheten sedermaaltijd kan samen volgens Joods recept bereidt worden. Elk onderdeel van het de maaltijd heeft een specifieke betekenis. Op dezewebsite vind je het recept en de betekenissen.

Het raadsel van…
Het spel “het raadsel van ... ” van Jongerenorganisatie JOP is ontwikkelt voor zowel jonge als oudere tieners, in voorbereiding op the Passion. In dit spel onderzoeken tieners de raadsel rondom Goede Vrijdag en Pasen. Zo worden tieners op een leuke manier gestimuleerd na te denken over het Paasverhaal en de betekenis voor henzelf. Het programma duurt ongeveer een uur. Het materiaal is kant- en-klaar met o.a. filmpjes voor centrale momenten en opdrachten in kleine groepjes.

The Passion pakket
Vanuit de organisatie van the Passion zijn diverse materialen ontwikkeld rondom Pasen en het evenement. Hiermee kun je concreet aan de slag met het thema Pasen in de kerk kerk, parochiegroep of gewoon thuis. Lees hier meer.

Film Dos Santos
De film Dos Santos van Kees Jan Mulder, Chiel van der Wolf en Maarten van Voornveld is een spannende korte film met diverse elementen uit het Lijdensverhaal. De film duurt slechts twintig minuten, maar biedt veel stof tot gesprek. Op Vimeo is de film gratis te bekijken en downloaden (inclusief korte beschrijving en lesmateriaal).

Stille omgang
Op 17 maart is er de mogelijkheid om mee te lopen met de stille omgang, een jaarlijkse tocht van stilte en bezinning dwars door de Amsterdamse binnenstad om stil te staan bij het mirakel van Amsterdam. Daarnaast is jongerenwerker Jacob Stolk in gesprek over een gezamenlijk jongereninitiatief vanuit Amsterdam en Amstelveen op de avond van the Passion… Wil je hier of aan de stille omgang meedoen? Mail dan naar studentenwerkuilenstede@gmail.com of bel Jakob Stolk 06-37288215.

Tijdens en na the Passion
Samen naar the Passion
Op 29 maart gaan we met een grote groep Amsterdamse tieners the Passion beleven. Gezelligheid en pannenkoeken gegarandeerd! Lijkt het je leuk om aan te sluiten? Meld je aan door een mailtje te sturen naar blikveld@protestantsamsterdam.nl

Passion na-zit
Thuis in Zuidoost organiseert na afloop van The Passion een gezellige nazit voor jongeren in restaurant East Harbour Seafood.
Vanaf 21.30 uur op Hoekenrode 4 (tegenover station Bijlmer Arena). Lees hier meer.

Paasdienst Amstelveen
Op 1 april 2018 (Paasochtend) organiseert de Paaskerk in Amstelveen een paasdienst voor kinderen, jongeren en hun (groot)ouders. Tijdens de dienst wordt het paasverhaal verteld met beelden en muziek van nu. Tijd: 11.00 uur Paaskerk Amstelveen. Voorganger: ds. Werner Pieterse.
Meer informatie vind je op hun website.